- hirdetés -

Felvonulás, bedrogozott söfőr elfogása, sérültek mentése összeroncsolódott autóból, rendőrkutyás bemutató. Ezek is lesznek június 4-én a Városi Kéklámpás Napon, ahol a tűzoltók, mentők és rendőrök mutatják be, miről is szól hivatásuk.

A rendezvény szombaton 9 órakor kezdődik a tűzoltólaktanyánál, innen indul a kéklámpások felvonulása. A program a főtéren 10 órakor a polgármester köszöntőjével folytatódik, majd a három szerv közös baleseti szimulációs bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők 10.30-tól. Lesz ott minden: rendőrök fognak el bedrogozott fiatalt, aki balesetet okoz, a vétlen autóban rekedt súlyos sérülteket a tűzoltók vágják ki, majd a mentők látják el őket és viszik kórházba.

Ezt követően rendőrkutyás bemutatót tartanak, és mindeközben a sátraknál lehet jobban megismerni a kéklámpások mindennapi munkáját.

A napközbeni programok ingyenesek. Az esti Kéklámpás Bálon adják át az elismeréseket, amit egy egy rendőr, mentő és tűzoltó kap a várostól. A bálra a jegyeket elővételben lehet megvásárolni a Petőfi Művelődési Központ pénztárában. Részletes program itt.

Tavaly ilyen volt a bemutató. Idén ugyan nem lesznek kommandósok, de akcióból most sem lesz hiány.

A rendezvény miatt június 3-án, pénteken éjfélkor lezárják a főteret és a rendezvényteret. Kérik a járművek tulajdonosait, hogy addig hagyják el járművükkel a főtér területét és a parkolókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.