- hirdetés -

A 27. fordulót rendezték a hétvégén a megyei I. o. labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi a Körösladányt fogadta május 21-én. Csapatunk kétgólos hátrányból egyenlített, majd az utolsó pillanatban elvesztette a mérkőzést.

Rákóczi Vasas SE – Körösladány MSK                       2 – 3              (1 – 2)

Rákóczitelep, 250 néző, vezette: Szalai Sz. (Dobó Z., Kószó Cs.)

Rákóczi Vasas: Vígh – Ludányi, Boros, Németh, Márki – Szabó N. (Mazán), Buza (Kiss Z.), Simon R. (Libor), Szabó Á.(Sindel) – Nyéki, Tasi.
Edző: Polyák László.

Körösladány: Nagy B. – ifj.Somogyi (Novák), Viczián, Nagy S., Kukla – Kristóf, Komódi (Bagdi), Bakos, Kéki – Papp Zs., Laksteter.
Edző: Somogyi János.

A Rákóczi lendületesen kezdte a mérkőzést, de az első sikertelen támadások után váratlanul a Ladány szerzett vezetést.

A 8. percben egy mélységi passzt követően Kéki rúgta a labdát 10 méterről a hosszú sarokba, 0-1.

Csapatunk idegesen, sok hibával futballozott, amit tetőzött a vendégek újabb találata.

A 28. percben Komódi mintegy 28 méterről leadott lövése vágódott a hazai kapu bal alsó sarkába, 0-2.

Csapatunk többet birtokolta a labdát, ennek eredményeként a félidő derekán szépített.

A 39. percben Simon szöglete után Tasi csúsztatta fejjel kapura a labdát, a pettyes egy védőt érintve jutott a hálóba, 1-2.

Gólokban és akcióban sem volt hiány a meccsen (Fotó: Takács Csaba)
Gólokban és akcióban sem volt hiány a meccsen (Fotó: Takács Csaba)

A második játékrészben csapatunk több veszélyes támadást vezetett, aminek meglett a gyümölcse.

A 70. percben Nyéki jobb oldali kapu elé ívelt szabadrúgását a kapus kiejtette, Tasi csapott le a labdára és közelről passzolt a hálóba, 2-2.

Ekkor úgy tűnt, hogy a Rákóczi akár a győzelmet is megszerezheti. A 78. percben azonban Mazán jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező Tasi a kapusba lőtte.

A 88. percben már minden hazai drukker gólt kiáltott, ugyanis a csereként beállt ifjúsági korú Sindel gurította el a kapus mellett a labdát, a bőrgolyó viszont centiméterekkel ugyan, de elkerülte a kaput.

A 90. percben jött a csattanó. Egy kapu elé ívelt szabadrúgás után Laksteter a védők gyűrűjében emelt kapura, a labda a megdermedt Vígh kapus mellett a hálóban kötött ki, 2-3.

Egyenlítésre már nem maradt idő, így meglepetésre a lelkes és helyenként jól futballozó ladányiak mindhárom pontot elvitték Rákóczitelepről.

A vereség ellenére csapatunk továbbra is a 3. helyen áll a tabellán. A Rákóczi május 25-én, szerdán Füzesgyarmaton lép pályára. A találkozó kezdési ideje: 17.30 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.