- hirdetés -

Egész napos sakknapot tart az Orosházi Sakk Egyesület (OSE) május 21-én, ahol vendég lesz a magyar nagymester is.

Második alkalommal rendezi meg az OSE az Orosházi Sakknap elnevezésű rendezvényt. Egész napos kikapcsolódás, szórakozás, családi program vár a sakk szerelmeseire, és minden érdeklődő számára sz Eötvös katolikus iskolában.

– A megnyitót követően 9 órától kezdődik a 4 fős csapatverseny, amire bárki nevezhet, megkötések nélkül. Akár családok, baráti társaságok, egyesületek, amatőr játékosok, idősek és fiatalok jelentkezését is várjuk a 7 fordulós 2×15 perces időbeosztású versenyre. Az eredményhirdetés 13 órakor lesz, ahol külön értékeljük a felnőtt-, az ifi-, és a serdülő csapatokat – adta hírül Leszkó Pál az egyesület részéről.

A nap fénypontja, a Portisch Lajos nagymesterrel való szimultán. Délután 13.30 órakor a Nemzet Sportolója egy pódium beszélgetés keretében tart előadást, majd 14.30-tól 25 táblás szimultánt játszik a nemzetközi nagymester, olimpiai bajnok.

A szimultán után 17.30 órától – minimum 10 csapat jelentkezése esetén – egy 7 fordulós, négykezes villámverseny várja az érdeklődőket. Játékidő: 2×5 perc, továbbá lépésenként 2 másodperc leesésig.

A II. Orosházi Sakknap a 19.30 órai eredményhirdetéssel zárul. A rendezvény fővédnöke: Dávid Zoltán polgármester. A sakknap ideje alatt lesz kiállítás az egyesület történetéről, továbbá sakk börze és sakk suli színesíti a programot. További  részletek ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.