- hirdetés -

A megyében 92 gyorshajtót fotóztak le a rendőrök a 24 órás akcióban. Hogy Orosházán mennyien hajtottak gyorsan azt nem tudjuk, de az biztos, a traffipaxok ezután is folyamatosan dolgoznak majd.

Még április 21-én tartottak 24 órás országos akciót a rendőrök Speedmarathon néven. Rendhagyó módon azonban most nem csak a rendőrök, hanem az emberek is javasolhattak helyszíneket a méréshez, Orosházán is.

– Az Orosházi Rendőrkapitányság is csatlakozott az akcióhoz, összesen 11 helyen mértük a sebességet folyamatosan a nap 24 órájában. Az akció célja egyértelműen a megelőzés és a figyelemfelhívás, hiszen a balesetek jelentős része a sebesség túllépése miatt következik be – mondta dr. Balázs Mária rendőr őrnagy, az Orosházi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

(Fotó: Rosta Tibor)
(Fotó: Rosta Tibor)

Rendőreink tehát 11 helyszínen állították fel a “háromlábút” ezen a napon. Azt, hogy ezen idő alatt mennyi gyorshajtást rögzítettek nem tudjuk, de a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kérésünkre megküldte a megyei adatokat. Az akció alatt a megyében  69 helyszínen mértek sebességet, és 92 gyorshajtóval szemben indult közigazgatási hatósági eljárás.

A police.hu adatai szerint országosan összesen 613 rendőr vett részt az akcióban 857 helyszínen. A sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó gépjárművek közül 3741 lépte túl a megengedett sebességet. Tavaly ez a szám 4928 volt.

A speedmarathon csak egy napig tartott, de a traffipaxok továbbra is folyamatosan mérik a sebességet. Azt, hogy április végéig hol, itt olvasható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.