- hirdetés -

A Csizmadia Sándor utcai vasúti átjárónál, ha nem akarunk komolyabb kárt az autónkban, lassan kell áthaladnunk. Ismét több helyen megrongálódott, megsüllyedt a sínek melletti útburkolat.

Az átjáróban nagy az autó- és teherforgalom, így csupán idő kérdése és állapota tovább romlik. Az autósok többsége lassít, vagy kikerüli az érintett részt – az arra lakóknak ismerős a helyzet, hisz évekkel ezelőtt is fennállt ez a probléma. Megkerestük a vasúttársaságot, hogy megtudjuk: tervezik-e az említett átjáró felújítását.

Az autósok lassítanak vagy kikerülik a megr
Az autósok lelassítanak vagy kikerülik a megrongálódott részt (Fotó: Melega Krisztián)

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

A MÁV tervei között szerepel az érintett vasúti átjáró felújítása, a kivitelezés várhatóan augusztus végén történik meg. A vasúti átjárón két vasútvonal is áthalad, az egyik a Békéscsaba – Szeged, a másik az Orosháza – Mezőtúr vonal. Az említett időszakban a mezőtúri vonal sínpár közötti részt újítják fel, mivel ott legutóbb 2011-ben végeztek ilyen munkát. A Békéscsaba – Szeged vonal vágányaihoz, a 2012-es felújítás során gumielemes átjárókat helyeztek el, melyek megfelelő állapotban vannak – áll közleményükben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.