- hirdetés -

A kémény és a tüzelőberendezés rendszeres és szakszerű tisztításával, karbantartásával a baj elkerülhető. Saját érdekünkben engedjük be a kéményseprőket.

Sajnos minden évben előfordul szén-monoxid-mérgezés, a nehezen észlelhető színtelen és szagtalan gáz jellemzően a tüzelőberendezésen keresztül, vagy a nem megfelelően működő kéményből áramlik vissza a lakótérbe, de kerülhet ide mérgező gáz a nem kellően tömített kályhából, kandallóból, füstcsőből, kazánból, vagy az elszennyeződött fürdőszobai „átfolyós” vízmelegítőből is.

Az időszakos és kötelező felülvizsgálatok, ellenőrzések elvégzését is megfelelő szakképesítéssel rendelkező emberre célszerű hagyni. Fontos, hogy beengedjük a Békés Megyei Tüzeléstechnikai Kft. kéményseprőjét, hiszen jobb megelőzni a bajt.

Az áprilisi kéményseprő menetrend a következő településeket érinti: Csanádapáca, Kardoskút, Pusztaszőlős, Orosháza folyamatos ügyelet. Tótkomlós város.

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet, ám csak a megfelelően kialakított és szabvánnyal gyártott készülék a megbízható. Hogy biztosan megfelelő készüléket válasszunk, érdemes átnézni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ezzel kapcsolatos listáját, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.