- hirdetés -

A önkormányzat 250 db, közfoglalkoztatottak által gyártott, összesen mintegy bruttó 100 ezer forint értékű járdalappal támogatja a Kinizsi Horgász Egyesület rendezvényterének kialakítását.

Az egyesület az idén egy nagyjából 800 ezer forintos összköltségű beruházás keretében egy több mint 50 m2-es fix fémvázas fedett színt épít közösen a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségével, de magánvállalkozók, cégek és civilek is segítik ennek mielőbbi felépülését. Az ún. rendezvénypavilon a Béke Homokbánya horgásztónál lévő halőrház előtti részén épül, amit a tervek szerint oldalról szép fakorlátokkal kívánnak körbevenni.

– A pavilon várhatóan április végére készül el, mely elsősorban a gyerekeknek szervezett napközis horgásztáborokat szolgálja majd, de alkalmas lesz más rendezvények lebonyolítására is, illetve az idelátogató vendégeknek is a rendelkezésére fog állni – nyilatkozta Bozsár Lajos, a  Kinizsi Horgász Egyesület elnöke.

Az egyesület a fedett szín belsejének burkolásához, illetve a szín környezetének szépítésére 250 db, 40×40 cm-es járdalapot kért az önkormányzattól, melyeket meg is kaptak.

– Az egyesület azokból a járdalapokból részesült, amelyek egy Országos Közfoglalkoztatási Program keretében készültek el. A hajléktalanok közfoglalkoztatásba való bevonását célzó programban 8 fő dolgozott 2015. március 1-től 2016. február 29-ig, akik ez idő alatt összesen 6500 járdalapot készítettek el – ismertette a közfoglalkoztatásért felelős alpolgármester, Fejes Róbertné. Hozzátette, erejükhöz mérten minden civil egyesületet támogatnak, hiszen az ilyen jellegű fejlesztések is szebbé teszik Orosházát.

Fejes Róbertné elmondta, a többi járdalapot az Egységes Szociális Központ telephelyein a parkoló és a járda burkolására is felhasználják, de ezekkel történik a városi hulladékszigetek, valamint a meglévő járdalapos utcák burkolatának javítása is. A korábbi közmunkaprogramokról  itt írtunk, a márciustól indulókról pedig itt.

A Kinizsi Horgász Egyesületnek a közeljövőben saját rendezvényei is lesznek. Április 2-ára környezetvédelmi napot szerveznek, amikor is az orosházi tavakat tisztítják meg az illegális hulladéktól. Április 9-én pedig Tavaszváró horgászversenyt tartanak a Gyopárosi déli tónál.

A horgászati vizsgáról, a szabályokról, az egyesületről és más érdekességről ide kattintva tájékozódhatsz. Arról pedig, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy hivatalosan is horgászhassunk, korábban itt írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.