- hirdetés -

Sokan kérdeztétek, hogy mikortól élesítik a szupertraffipaxokat, amiből Orosházán is telepítettek egyet a Lehel utcán. Megvan a hivatalos időpont.

Országszerte telepítették az elmúlt hónapokban a fix traffipaxokat, más néven a szupertraffipaxként is emlegetett kamerákat. Korábban már mi is írtunk az új eszközökről.

A legfontosabb, hogy ezek a műszerek már nem csak a sebességet mérik, de figyelik a biztonsági öv használatát, illetve hogy telefonál-e a sofőr. Hétfőn közzétették azt az időpontot, amikortól startol a telepített rendszer.

Orosházán a Lehel utcán található ilyen berendezés (Fotó: Melega Krisztián)
Április 5-étől már élesben működik a fix traffipax a Lehel utcán (archív fotó: Melega Krisztián)

Befejeződött a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat infokommunikációs vizsgálata. Az eszközök 2016. április 5-én 8 órától üzemszerűen működnek – írja a police.hu.

A hírrel kapcsolatban nekünk, orosháziaknak elsősorban a Lehel utcai szupertraffipax juthat az eszünkbe, ahol arra a dilemmára, hogy mekkora a maximális megengedett sebesség már korábban sikerült pontot tennünk, ezt a cikkünket ide kattintva olvashatjátok el.

Az április 5-e délelőtt 8 órától életbe lépő VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat része a változtatható helyű és fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok (KKEP). A jogszerű működtetés érdekében a rendőrség 2016 elejétől alapos infokommunikációs vizsgálatnak vetette alá ezen eszközöket, ezért volt ennyi időre szükség a felállítástól az üzembe helyezésig – írja a rendőrség hivatalos oldala.

És hogy mit is tudnak ezek a szupertraffik, ebből a rendőrségi videóból kiderül

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.