- hirdetés -

Hangversennyel emlékeznek Budapesten, március 30-án Szokolay Sándor zeneszerző, Orosháza díszpolgára születésének 85. évfordulójára. Orosházáról szervezett, ingyenes busz indul az eseményre, az önkormányzat támogatásával, az érdeklődők kedvezménnyel válthatnak jegyet a koncertre. (x)

A koncertet a Művészetek Palotájában tartják, este fél 8-as kezdéssel, az indulás részletei később derülnek ki. Az zenebarátok a polgármesteri hivatal titkárságán, vagy a 70/333-8647-es telefonszámon érdeklődhetnek március 17-ig.

A MüPa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében az évforduló alkalmával a Szokolay Sándor Emlékkoncert keretében az életmű kiemelkedő alkotásai szólalnak meg a Nemzeti Énekkar előadásában (karigazgató: Antal Mátyás), közreműködik: Boldóczki Gábor (trombita), Pataki P. Dániel (tenor), vezényel: Kocsis Zoltán. Műsoron: Szokolay Sándor: Nyitányfantázia, op. 377, Trombitaverseny, op. 66, Vérnász-szvit, op. 54/c, Bartók: Táncszvit, Kodály: Psalmus Hungaricus.

– Édesanyámmal együtt nagyon hálásak vagyunk, hogy Polgármester úr javaslatára Orosházán is megindult a szervezkedés. Édesapám születésének 85. évfordulóját így szülőföldjét és gyermekkorát felidéző, leghűségesebb barátai körében ünnepelhetjük a MüPá-ban – írta Dávid Zoltánnak címzett levelében Szokolay Orsolya, a Kossuth-díjas szerző lánya.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.