- hirdetés -

A Journal of the American Medical Assotiation című lap tanulmány szerint azok között, akik rendszeresen, félévente adnak vért, 88 százalékkal csökken a szívinfarktus és a stroke kockázata – olvasható a Ments Életet Közhasznú Alapítvány honlapján.  

Mint arról már korábban beszámoltunk: Orosházán és térségében is nőtt többek között a súlyos sérüléssel járó balesetek száma. Többek között ezért is van szükség arra, hogy aki teheti, véradással segítse embertársait, hiszen „a vér semmivel sem pótolható„!

Ha elmúltál 18, de még nem vagy 65 éves, egészségesnek érzed magad és a testsúlyod meghaladja az 50 kg-ot, akkor Te is lehetsz véradó! Nem árt tudni, hogy nem adhat vért például az, aki vérzékeny, ájulékony vagy szoptató anyuka!

A véradást nemcsak orvosi vizsgálat, hanem adatfelvétel is megelőzi, melyhez szükséged lesz a személyi igazolványod mellett a lakcímkártyádra, illetve a Taj számodra is! Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy ha valakinek már új típusú (e-személyazonosság) kártyája van, akkor is vigye magával a lakcím-, és a TAJ kártyáját is, ugyanis a az OVSZ-nek még nincs olyan kódleolvasója, amely az új kártyán lévő adatokat le tudná olvasni.

Orosházán márciusban az alábbi időpontokban és helyeken szervez véradást a Magyar Vöröskereszt:
A Véradó Állomáson (5900 Orosháza Könd u. 59.) március 8-án, 17-én, 22-én, 29-én és 31-én reggel 8 órától délig, valamint március 30-án a Budapest Banknál (5900 Orosháza Thököly utca 15.) 9:00-13:00 óra között van lehetőség vért adni!

Segíts Te is és adj vért!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.