- hirdetés -

Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának jóvoltából az orosházi kistérségben élő családok is bekapcsolódhatnak az alapítvány családmegerősítő programjába.

A nehéz helyzetben lévő családoknak segít az SOS Gyermekfalvak másfél éves programja, melynek keretén belül a résztvevő családok ruha, játék, valamint élelmiszer adományokat kapnak. Mind a szülők, mind a gyerekek számára számos programot kínál a szervezet; a szülők adósságkezelési és jogi tanácsadáson, egyéni tanácsadáson, szülőcsoporton, a gyerekek egyéni tanácsadáson, fejlesztésen, valamint csoportos foglalkozásokon vehetnek részt. Lehetőség van továbbá családterápián, családi konzultáción való részvételre is. Az alapítvány a közös élmények szerzésére is nagy hangsúlyt fektet, ezért a résztvevő családok számára közös programokat, üdülési lehetőséget, gyermektáborokat szervez.

A program célja az Orosházán, valamint a kistérségben élő családok gazdasági és érzelmi megerősítése, hogy könnyebben meg tudjanak küzdeni a mindennapi kihívásokkal akár anyagi, akár más természetűek.

A programban résztvevő családok már művészet,- és biblioterápiás foglalkozásokba kapcsolódhattak be, ahol a kreativitás, képzőművészet és irodalom eszközeit felhasználva a nem verbális kommunikáció, problémafelismerő készségek fejlesztése a cél.

A program során az SOS Gyermekfalvak együttműködik a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal, a Családok Átmeneti Otthonával és a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolával.

Az érdeklődő családok jelentkezését várják az alapítvány orosházi irodájában: Orosháza, Bajcsy-Zsilinszky utca 11. (tel: Krivikné Zahorecz Anita 0620-3547619)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.