- hirdetés -

A X. Orosháza Hagyományok, Ízek Verseny keretében keresik a térség legjobb füstölt kolbászát és szalámiját. A kolbászverseny zsűrije szerdán választotta ki a nyertes finomságokat.

Mint korábban, idén is keresik a X. Orosházi Hagyományok, Ízek Verseny keretében a legjobb kolbászokat és szalámikat, a zsűri szerdán gyűlt össze a gazdakör irodában, hogy véleményezze a finomságokat. Összesen 63 szalámi és kolbász versengett az első helyért.

– Az értékelésénél nemcsak az íz számított, hanem a látvány is. Milyen bélbe töltötték a kolbászokat, milyen volt az illata, kinézete, állaga. Összesen 40 pontot érhet el egy termék – tájékoztatott dr. Miskucza Mária Magdolna húsipari szakmérnök, a versenybizottság elnöke.

A zsűri több szempontot is figyelembe vett az értékelésnél (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A zsűri több szempontot is figyelembe vett az értékelésnél (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A húskészítményeket a Magyarországon elfogadott pontozási rendszer szerint díjazzák. Minden benevezett terméket számmal láttak el, hogy elkerüljék, hogy valaki előnyben részesítse azt a kolbászt vagy szalámit, melynek már ismeri a készítőjét.

A nyertesek nevét még nem árulják el, hiszen azt majd február 27-én, a X. Orosházi Hagyományok, ízek verseny keretében fogják kihirdetni a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termében, délelőtt, ahol a nap folyamán egyébként több programmal várják az érdeklődőket, melyekről részletesebben itt olvashattok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.