- hirdetés -

Ennyit mondtak szülei a gyermekfaluban felnőtt Barbinak a telefonba 12 év hallgatás után. A lány persze sírt, hogy a szüleit nem az érdekli, mi van vele, hanem hogy mennyi pénze van.

Az SOS Gyermekfalvak újabb filmje olyan gyermeksorsokról, amelyek révén a gyermekvédelmi rendszerbe látunk bele. A kampány első filmjében Gábor történetét mutatták meg.

Háromszor próbálták elvinni otthonról a gyerekeket, a szülők nem hagyták. Barbi ma már nevelőanyjához kötődik. A szülők sokáig menekültek a hatóságok elől, aztán jött egy kisbusz és elvitték a gyerekeket. Barbi hat testvérével nagyon szegény körülmények közül került állami gondoskodásba.

A lánynak egyik legtraumatikusabb élménye volt, hogy azóta sem találja kistestvérét, akit útközben kitettek egy csecsemőotthonba.

Szüleivel is lassan megromlott a viszony, csak 18 éves kora után kerültek elő. Akkor is csak kölcsönkérni az állami támogatását. Barbi ma már nevelőanyjához kötődik. Most kezd önálló életet, egyedül.

Az SOS Gyermekfalvak kampányfilmjeiben olyan helyzeteket mutat be, amelyek nyomot hagynak egy gyerek életében. Állami gondoskodásban élő fiatalok beszélnek őszintén az őket ért sérelmekről, örömökről. Magyarországon 22 ezer gyerek él gyermekvédelmi gondoskodásban, közel félezren az SOS Gyermekfalvakban. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.