- hirdetés -

Tavaly év végén lejártak a vezető főorvosi kinevezések, amiket újra megpályáztattak. Január 28-tól kinevezték az új főorvosokat: van, ahol maradt a régi, de több helyen váltás történt.

Az elmúlt hetekben több helyen lehetett hallani és olvasni, hogy komoly változások voltak az Orosházi Kórház főorvosi karában. Van, aki örült annak, hogy új orvosok érkeztek a városba, de sokan értetlenkednek, miért nem a régről megszokott orvosok vezetik az osztályokat.

Az okokról dr. Duray Gergő főigazgatót kérdeztük.
– A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint a vezetők kinevezése maximum 5 évre szólhat, mely 2015.december 31-vel lejárt. Ennek következtében megpályáztattunk minden osztály-, szakág- illetve mátrix vezetői állást. A pályázók bizottsági meghallgatáson vettek részt, és a pályázatokat elküldtük a szakmai tanácsoknak és kollégiumoknak. Ezt követően történt meg az elbírálás több szempontot is figyelembe véve, és január 28-án megtörténtek a kinevezések – mondta az OrosCafénak dr. Duray Gergő.

A kórház főigazgatója hangsúlyozta: egy főorvosnak sem szűnt meg a közalkalmazotti státusza, mindenki dolgozik tovább. Hozzátette, szeretné megköszönni a korábban vezető főorvosként dolgozóknak az áldozatos munkájukat, az újonnan beálló orvosoknak pedig sok sikert és kitartást kíván munkájukhoz.

A főorvosi kinevezések mellett – és azokkal párhuzamosan – egyéb változások is vannak a kórházban. Év eleje óta az úgynevezett Mátrix struktúrában dolgoznak, kialakult egy invazív és egy noninvazív rendszer.
– Az invazív mátrixba tartoznak a műtéti szakmák – fül-orr-gégészet, traumatológia, sebészet, urológia. A noninvazív mátrixba pedig a kardiológia és a belgyógyászat – ismerteti a változásokat a kórház vezetője. – A jogszabály pontosan meghatározza, mely szakágak nem lehetnek részei a mátrix rendszernek, ezek továbbra is osztályként működnek. Ilyen például a neurológia, a mozgásszervi rehabilitációs osztály vagy a krónikus osztály. Ezzel a rendszerrel hatékonyabb  humánerőforrás gazdálkodást lehet elérni, emellett az osztályok között is nagyobb átláthatóság alakul ki, ami költségcsökkenést eredményez – teszi hozzá dr. Duray Gergő.

Orosházi Kórház vezető főorvosok

Non-invazív mátrix: Dr. Hudák János
Belgyógyászati osztály: Dr. Fodor István
Gasztroenterológia: Dr. Hudák János
Kardiológia osztály: Dr. Dani Győző

Invazív mátrix: Dr. Sahin-Tóth Gábor
Sebészet: Dr. Alzubi Ali
Traumatológia: Dr. Szelényi Zoltán
Fül-orr-gégészeti osztály: Dr. Keszthelyi Beáta
Urológia: Dr. Rácz Oszkár

Szülészet: Dr. Svarsnig Lajos
Aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály: Dr. Irsai Ákos
Csecsemő-és gyermekosztály: Dr. Varga Sándor

Neurológia: Dr. Török Ágnes
Krónikus osztály: Dr. Somos Beáta
Rehabilitáció: Dr. Floszberger Péter
Sürgősségi Betegellátó osztály: Dr. Dankó Alpár

Laboratórium: Dr. Berecz Emese
Radiológia: Dr. Sebők Edit
Pathológia: Dr. Intzédy Katalin
Véradó: Dr. Méhes Mónika

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.