- hirdetés -

Talán erre vágynak leginkább az otthontalan állatok. Az orosházi Szikhát menhelyen tavaly összesen 199 kutyát fogadtak be, mintegy 45, félévesnél fiatalabbat. Ivartalanítási akciót hirdetnek, és bíznak a további fejlesztésekben.

A belváros zajától távol, egy, a Dózsa György utca végétől egy kilométerre lévő tanyán működik az orosházi Szikhát kutyamenhely. Megközelíteni nem könnyű (jól jönne a segítség az út karbantartásához), de egy állatbarátnak igazán megéri. Mintegy kétszáz szeretetre váró kutya fogadja, szerencsére egyre jobb körülmények közt.

– 2015-ben bővítettük betegházunkat, immár tíz elkülönített pihenő áll rendelkezésünkre, hogy tiszta helyen tudjuk ápolni a műtött, beteg kutyákat. Az épület biztonságos kéményt is kapott, így már alkalmas arra, hogy a hideg napokban meleget varázsoljunk védenceinknek. Épültek új kennelek, és 35 szigetelt kutyaházat is kaptunk német barátainktól – tudtuk meg Pusztai Ilona telephelyvezetőtől.

Tavaly 199 kutyát fogadtak be, és 174-et adtak örökbe, elgondolkodtató adat: a gazdája által hazavitt kutyák száma három.

2015-ben is sok kölyök kutya került utcára, ezért is csatlakoztak az orosházi állatvédők ahhoz az ivartalanítási akcióhoz, mely egy felméréssel indul. Az ingyenesen biztosított ivartalanítási programban azok vehetnek részt, akik anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy saját forrásból ivartalanítsák kutyájukat. Részletek és jelentkezés február 29-ig, munkanapokon 9–15 óráig, az alábbi telefonszámon: 06-70-619-2307.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.