- hirdetés -

Az 55 év feletti álláskereső nőket segíti a Nők 40+ központi munkaerő-piaci program.

Az érintettek a nyugdíjazáshoz szükséges jogosultsági időt szerezhetik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium programja keretében. Cél emellett az álláskeresőként nyilvántartott, és koruk miatt elhelyezkedési esélyekkel nem rendelkező nők foglalkoztatásának elősegítése – tájékoztatott Jankovné Héjas Katalin foglalkoztatási osztályvezető.

A program célcsoportjába a legalább 1 hónapja nyilvántartott álláskereső nők két csoportja tartozik: akik 60. életévüket betöltötték (ők jogosultsági idejükre való tekintet nélkül beléphetnek a programba) és az 55. életévüket betöltött nők közül a legalább 37 év jogosultsági idővel rendelkező álláskeresők.

A támogatás időtartama egyénenként legfeljebb nyolc hónap, a munkáltatónak a 100%-os bérköltségtámogatás időtartamának felével megegyező továbbfoglalkoztatást kell vállalnia. Ugyanakkor a továbbfoglalkoztatási kötelezettség időtartamával növelt foglalkoztatás nem lehet több mint a 40 év jogosultsági idő megszerzéséhez hiányzó napok száma.

Havi munkabérként legfeljebb 146 ezer 400 forint, Békés megyében több mint 46 millió forint az idén felhasználható keret e célra.

Részletes tájékoztatás az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán kérhető. Orosháza, Szabadság tér 3. tel.: 68/411-519, e-mail: bekesmmkoroshaza@lab.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.