- hirdetés -

Katona József Orosháza Sportjáért kitüntetett sportvezető, az Orosházi Sakk Egyesület vezetőségi tagja, az egyesület titkára, sokáig az NB-II-es, majd NB-I/B-s csapat vezetője, életének 59. évében 2016. január 27-én rövid, súlyos betegség után váratlanul elhunyt.

Katona József 1957. február 22-én Orosházán született. Általános, majd középiskoláit is itt végezte el, hosszú időn keresztül a Vas-és Műanyag KTSZ-nél, az utóbbi években a Linamar Hungary Zrt. orosházi gyárában dolgozott.

Katona József (1957-2016)
Katona József (1957-2016)

Katona József a sakkjátékkal fiatalon ismerkedett meg, az 1970-es évek második felében már az OMTK első osztályú versenyzőjeként szerepelt a csapatban. Rendszeresen és eredményesen játszott a csapat osztályozóin, majd az NB-II csapatmérkőzésein. Egyéni versenyen viszonylag keveset szerepelt. 1992-ben az NB-II-be jutott OMTK csapatkapitánya lett és 2014-ig a csapat vezetője maradt. Legbüszkébben a 2006/07-es szezon NB-II bajnoki címére és a 2010/11-es NB-I/B ötödik helyére emlékezett.

Az OMTK sakkszakosztályából történt kiválás után tevékeny szerepet vállalt az új Orosházi Sakk Egyesület megalapításában, majd vezetésében. Egy személyben és térítés nélkül végezte az egyesület pénzügyi, jelentési és egyéb ügyeit. Életének utolsó napjaiban is a legfontosabb feladata az volt, hogy a 2016. évi tagdíjakat összeszedje, az éves költségvetést összeállítsa, és az egyesület működése érdekében azt a támogatókhoz eljuttassa.

Köszönjük fáradságodat, előrelátásodat és gondoskodásodat. Emlékedet megőrizzük.

Katona József búcsúztatása 2016. február 4-én 9 órakor az orosházi Alvégi temetőben lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.