- hirdetés -

A kémény és a tüzelőberendezés rendszeres és szakszerű tisztításával, karbantartásával a baj elkerülhető. Saját érdekünkben tegyük lehetővé az ellenőrzést, engedjük be a kéményseprőket – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A tiszta kémény nem csak olcsóbb fűtést, de nagyobb biztonságot is jelent (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Jobb megelőzni a bajt, engedjük be a kéményseprőt (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

Javában tart a fűtési szezon, amikor is kiemelt fontosságú, hogy a kémények, a tüzelőberendezések megfelelő állapotban legyenek. Sajnos minden évben előfordul szén-monoxid-mérgezés, a nehezen észlelhető színtelen és szagtalan gáz jellemzően a tüzelőberendezésen keresztül, vagy a nem megfelelően működő kéményből áramlik vissza a lakótérbe, de kerülhet ide mérgező gáz a nem kellően tömített kályhából, kandallóból, füstcsőből, kazánból, vagy az elszennyeződött fürdőszobai „átfolyós” vízmelegítőből is.

Az időszakos és kötelező felülvizsgálatok, ellenőrzések elvégzését is megfelelő szakképesítéssel rendelkező emberre célszerű hagyni. Fontos, hogy beengedjük a Békés Megyei Tüzeléstechnikai Kft. kéményseprőjét, hiszen jobb megelőzni a bajt.

A januári kéményseprő menetrend a következő részeket érinti: Lehel, Október 6., Március 15.,  Huba, Könd, Bajnok, Hunyadi, Madách, Szentesi, Szabó D., Tompa, Kerek, Teleki, Nyár, Tél, Sas, Hold, Sámsoni, Kutasi, Ady E., Bajcsy Zs., Nyárfa, Rózsa, Kertész, Hun, Retek, Tükör, Honvéd, Aradi, Földvári, Patak, Árpád, Kelet, Csokonai, Kós, Pacsirta, Hajnal, Győri Vilmos tér, Szarvasi, Szabadság, Móricz Zs., Tó, Ősz, Kohán, Vajda, Rákóczi, Szövetkezés, Török, Áchim, Kinizsi, Csorvási, Gyulai, Zrinyi, Mozdony, Észak, Petőfi S. utca – tudtuk meg a Békés Megyei Tüzeléstechnikai Kft-től.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.