- hirdetés -

Minőségi ételek, kifinomult ízvilág és gyors kiszolgálás. Az orosházi Körút Pizzériában többek között ezekkel várja régi és új vendégeit a közel 20 éves szakmai múlttal rendelkező szakács, Schneider György. (x)

A helyiek és a környékbeliek a kezdetektől fogva, azaz 2015. január 23-a óta élvezhetik a több mint 30 féle pizza és a négy különböző feltéttel rendelkező lángtészta ízkavalkádját.

– A lángtészta és a pizzatészta közötti különbség egyrészt abban rejlik, hogy a tészták egymástól eltérő lisztből készülnek, másrészt a lángtészta vékonyabb és ropogósabb, mint a pizzatészta. Emellett vendégeink a pizzát két különböző formájú, töltött peremmel is kérhetik – hangsúlyozta az OrosCafének a pizzéria tulajdonosa, Schneider György.

A tavaly januárban megnyílt pizzériában az elmúlt időszakban egyre szélesebbé vált a kínálat. A kemencében sült szendvicsek nagyjából három hónappal ezelőtt kerültek fel az étlapra, mely november végén tovább bővült, így azóta többféle tészta és saláta közül válogathatunk kedvünkre. Többek között rendelhetünk Fusillit, azaz csavart tésztát/orsótésztát, vagy Tortellinit, azaz töltött tésztát. A változatos formájú tészták olasz nevei az olasz minőségre és származásra utalnak.

A vendégek maguk is láthatják, hogyan készülnek a finomságok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A vendégek maguk is láthatják, hogyan készülnek a finomságok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az eddigi visszajelzések szerint az itt rendelt ételek finomak és gyorsan el is készülnek, melyet a minőségi alapanyagok mellett a szakács több éves bel- és külföldi munkavégzése során megszerzett rutinja alapoz meg.

– Igazából édesanyám ötlete volt, hogy szakács legyek, és elvem, ha valamit egyszer elkezdtem, akkor csináljam rendesen – mesélte Schneider György, aki a katonaságot követően 1997-ben kezdte meg szakmai pályafutását Orosházán a Pizza Pietro-ban, amit egy budapesti pizzázóban folytatott, ahol nagyjából három évet dolgozott. Innen külföldre ment tovább.

– Előbb Németországban próbáltam szerencsét, majd Ausztriában dolgoztam nyolc évet négy különböző helyen, hogy minél több tapasztalatot és gyakorlatot szerezzek. Főként pizzériákban dolgoztam, azonban az utolsó három évben szakács voltam. Itt sokféle étel elkészítését tanultam meg, és ez a munka sokat segített nekem az időzítés kapcsán. Mindennek percre pontosan tudni kell a menetét és a pontos idejét, hogy mi és meddig tart, például meddig fő egy tészta és mennyi idő, amíg elkészül egy szósz. Ezt persze nem lehet egyik napról a másikra megtanulni, én is nyilván sok helyen dolgoztam és ezáltal van benne rutinom – emelte ki György, akinek rövidtávú tervei között szerepel, hogy várhatóan tavasztól krémlevesekkel és gluténmentes tésztával is várja majd vendégeit.

A Szent István utca és a Szőlő körút kereszteződésénél található pizzériát nemcsak a rend és a tisztaság jellemzi, hanem a látványosság is, hiszen aki belép ide, maga is nyomon követheti, hogy a közel 20 éves tapasztalattal rendelkező helyi szakács miként készíti el az étlapról kért finomságokat, melyeket helyben is elfogyaszthatunk.

A kért, illetve elfogyasztott ételekért nemcsak készpénzzel, hanem bankkártyával, OTP-s SZÉP kártyával, és Erzsébet-utalvánnyal is fizethetünk. Az ételek Orosházára és vonzáskörzetébe történő gyors kiszállításáról pedig két, egymást folyamatosan váltó futár gondoskodik.

A pizzéria aktuális akcióiról, kínálatáról és elérhetőségeiről ide kattintva tájékozódhatsz.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.