- hirdetés -

Megváltozott a gázszolgáltató neve és tulajdonosa – a fogyasztóknak emiatt nem kell szerződést módosítaniuk.

2016-tól ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. néven (korábbi nevén GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.), megújult arculattal folytatja tevékenységét a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő, a FŐGÁZ által tavaly ősszel megvásárolt társaság. A korábban francia tulajdonban lévő társaság továbbra is az eddig megszokott színvonalon biztosítja fogyasztói számára a zavartalan földgázellátást.

A fogyasztóknak sem szerződésmódosításra, sem a csoportos beszedési megbízások átalakítására nem lesz szükségük. Műszaki kérdéseket érintő problémákkal (például gázszivárgás, meghibásodás) továbbra is a területileg illetékes ÉGÁZ-DÉGÁZ elosztótársasághoz kell fordulni, és a mérőleolvasást is ezen társaság végzi a korábban megszokott menetrend szerint.

További információk itt és itt.

Az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. a nemzeti közműszolgáltatás részeként biztosítja a földgázellátást több mint 750 ezer egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztója részére Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékben. Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló FŐGÁZ 2015. szeptember 4-én adásvételi szerződést írt alá a GDF International S.A.-val a GSEM megvásárlásáról. A tranzakciót a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, a folyamat a hatósági jóváhagyást követően 2015. szeptember 28-án sikeresen lezárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.