- hirdetés -

A tűzoltók után a rendőrök is megkapták a város által megvásárolt ajándékot, mégpedig egy számítógépet. A rendőrjárőrök már használatba is vették, jelentősen gyorsabb lesz a munkájuk.

A képviselő-testület a tűzoltókéhoz hasonlóan egyhangúlag szavazta meg a legutóbbi testületi ülésen, hogy a rendőrség számára szükséges technikai eszközt vásárol.

A rendőrök tavaly is és most is számítógépet kértek, amit január 7-én adott át Dávid Zoltán polgármester.
– Nemcsak nekem és a képviselő-testületnek, de minden orosházinak és a térségben élőnek is fontos, hogy a rendőrök gyorsan és hatékonyan lássák el feladataikat. Ehhez viszont korszerű eszközök kellenek, e nélkül manapság már nem lehet jó és hatékony munkát végezni. Ezért támogattuk ismét az orosházi rendőröket ezzel a számítógéppel – fogalmazott a városvezető.

Perei Nikolett rendőr törzsőrmester mutatja működés közben az új számítógépet Cezcher Péter rendőrkapitánynak és Dávid Zoltán polgármesternek (Fotó: Rajki Judit)
Perei Nikolett rendőr törzsőrmester mutatja működés közben az új számítógépet Czecher Péter rendőrkapitánynak és Dávid Zoltán polgármesternek (Fotó: Rajki Judit)

Az új számítógép a rendőrjárőrök munkáját segíti, ezen a gépen rögzítik a közterületen végrehajtott intézkedéseket. Az országos rendőrségi rendszerhez kapcsolt géppel tudnak az intézkedéseket követően jelentést, feljelentést vagy akár például személyi szabadságot korlátozó intézkedést is a rendszerbe rögzíteni.

A járőröknek nagy segítség ez a modern munkaállomás.
– Ezzel az ajándékkal most már két gép áll a járőrök rendelkezésére, így az eddiginél kevesebb időt kell majd irodai munkával tölteniük, többet tudnak a közterületen tevékenykedni – tette hozzá Czecher Péter ezredes, orosházi rendőrkapitány.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.