- hirdetés -

Az Orosházi Sakk Egyesület tagjai három aranyat és egy bronzérmet nyertek Békéscsabán.

December 29-én rendezte Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Békés Megyei Sakkszövetség és a Csaba Honvéd Kulturális Egyesület Sakk szakosztálya a Csabai Sakk Karácsony elnevezésű rapid versenyt. A megmérettetésen az orosháziak is asztalhoz ültek. Horváth Antal csapatvezető kérdésünkre elmondta, hogy színvonalas versenyen az Orosházi Sakk Egyesület versenyzői remek teljesítményt nyújtottak és optimistán várhatják a 2016-os évet.

A felnőttek 9 fordulós svájci versenyén 15 induló között az Orosházi Sakk Egyesület versenyzője, Bíró István 7,0 ponttal a 3. helyen végzett.

A gyermekek 1. korcsoportjában kiírt  7 fordulós rapid versenyére  10 versenyző nevezett (2005. január 1-jén vagy később születettek). Az Orosházi Sakk Egyesület versenyzője, Kocmar Dániel remek koncentrációjának köszönhetően 5,5  ponttal az 1. helyen végzett. Ökrös Zsombor (Orosházi Sakk Egyesület) 3,5 ponttal a 4. helyen zárta a versenyt.

A gyermek 2. korcsoportos versenyben (2004 előtt születettek) 7 induló között Balázs Eliot 5,0 ponttal az 1. helyet szerezte meg. Ebben a kategóriában a lányoknál az orosházi Kocmar Kittinek nem volt kihívója, így 1. helyen végzett. (Kitti a fiúk versenyén indult és 4,0 ponttal a 4. helyre rangsorolták.)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.