- hirdetés -

Tótkomlós külterületén hajtott fának egy személyautó. A tűzoltók vágták ki az autó 24 éves vezetőjét, a mentősök eszméletlen állapotban vitték kórházba.

Szombaton 22 óra 10 perc körüli időben Tótkomlós külterületén egy személygépkocsi  lehaladt az úttestről és egy fának ütközve az oldalára borulva állt meg – írja reggeli beszámolójában a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A balesethez riasztották a tótkomlósi önkormányzati tűzoltókat is.
– A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki az autóba beszorult sofőrt – mondta el érdeklődésünkre dr. Nagy Szilvia, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

A balesethez a nemrégiben átadott új tótkomlósi mentőállomásról indult el az első mentőegység. Az állomás vezetőjétől megtudtuk, egy 24 éves nagyéri fiatalember vezette az autót, aki az elsődleges információk szerint nem volt bekötve.
– A kiérkező mentős bajtársaknak meg kellett várni, amíg a tűzoltók kivágják a sérültet, ezt követően tudták kiemelni az autóból. Mivel a sofőr eszméletlen volt, így közben a helyszínre kérték az orosházi esetkocsit is. Az orosháziak intubálták a sérültet, így biztosítva az emelt szintű légutat, majd bevitték az Orosházi Kórházba. Az alaposabb vizsgálatok után kiderült, a sofőr súlyos koponyasérülést szenvedett, ezért még az éjszaka átvitték a szegedi klinikára – mondta el Szilaj Izabella, a tótkomlói mentőállomás vezetője.

A baleset körülményeit az Orosházi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Szombaton egész nap sűrű köd volt ezen a környéken, vélhetően ez is közrejátszott a balesetben. Vezessen mindenki óvatosan!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.