Harsányi Gábor színművész számára a karácsony a családja körében eltöltött lelki feltöltődést jelenti, hiszen ekkor hazajönnek még a külföldön élő rokonok is.
- hirdetés -

Náluk ezt az időszakot egy-két hetes nagy készülődés előzi meg, az ilyenkor szokásos ajándékozást pedig nagy titkolózás és izgalom övezi, főként az unokák részéről.
Harsányi Gábor (Fotó: nol.hu)
Harsányi Gábor (Fotó: nol.hu)

– A szeret ünnepén együtt vacsorázunk, amit másnap még közös programok követnek, majd a fiam és a két lányom a maguk családján belül is megtartják az ünnepet – mondta a Jászai Mari-díjas magyar színész, író és drámaszerző, amikor Orosházán lépett színpadra.

Családjában a felnőttek és a gyerekek egyaránt kapnak ajándékot attól függően, hogy kinek mire van szüksége, vagy éppen mire vágyik.
– Bevallom őszintén, hogy fizikai ajándékra nem is nagyon vágyom, számomra a lelki ajándék az többet ér. Nincs jobb érzés a földön a szeretetnél, amit érzek, ami körülöttem van, és ami körülvesz. Ez a legnagyobb ajándék, legalábbis nekem, ami igazán örömteli érzés, hiszen látom, hogy a gyermekeim érvényesültek és boldogok – hangsúlyozta a színész, aki kérésünkre azt is elárulta, hogy ilyenkor vágott fenyőfát díszítenek, és hagyományosan halat is esznek.

– A konyha a feleségem birodalma, aki nagyszerűen főz, ezért nagyon nehéz megúszni a karácsonyi nagy evést, ugyanis ilyenkor az ember el is engedi magát – tette hozzá Harsányi Gábor, aki azt is megsúgta, hogy szeretné, ha az idei, 70. karácsonyán egy kis hó is esne.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.