- hirdetés -

Értékeltek és jutalmaztak az Orosházi Kórház összdolgozói értekezletén. A főigazgató számba vette, hogy a nehézségekkel terhelt évben honnan hova jutottak, majd a 25, 30 és 40 éve ott dolgozóknak adott át elismeréseket.

December 17-én délután a gyógyító- és a gazdasági munkában résztvevők előtt tartott rövid értékelőt a főigazgató.

Azon dolgozik, hogy javuljon a helyzet
dr. Duray Gergő
– Nehéz, de összességében eredményes évet hagyunk a hátunk mögött. Főként az alulfinanszírozottság és az orvos- illetve szakápoló hiány okoz sok fejtörést, de a kollégák egész évben nagy elhivatottsággal végezték a munkájukat, hogy a gondokból a betegek keveset érezzenek – mondta az OrosCafénak dr. Duray Gergő.

Hozzátette, a nehézségek mellett azonban sok és jelentős előrelépés is történt a kórházban.
– A legnagyobb változást az új központi technológiai tömb átadása jelentette. Ezzel új korszak kezdődött a betegellátásban, hiszen érdemi lépéseket tettünk a gyógyítás, a betegellátás magasabb minőségű biztosítása érdekében. Emellett sok pályázatot nyertünk, több száz millió forint értékben tudtunk új és modern műszereket vásárolni. Ez pedig a hatékonyabb gyógyítás mellett vonzerőt is jelenthet az orvosok és ápolók számára, hiszen modern, szép környezetben jobb dolgozni – fogalmazott dr. Duray Gergő.

Az értékelés után a már hagyományos jubileumi jutalmakat adta át a főigazgató. Összesen 28 olyan kórházi dolgozó kapott pénzjutalmat, akik 25, 30 vagy 40 éve dolgoznak az intézményben.

A díjazottak között volt két ápolónő, akik 40 éves folyamatos munkaviszony után kaptak jubileumi elismerést.

– Hosszú volt a 40 év, de így visszatekintve nagyon szép. Rengeteg dolgot megéltünk itt a házban, jót és rosszat egyaránt. Ezek a mostani változások, a sok költözés azért már kicsit nehezen követhető, de most, hogy elkészült az új épület, reméljük lassan minden visszaáll – mondta el Ilyés Gáborné.

A jelenleg a sürgősségin dolgozó szakápoló azt mondja, ha újra kellene kezdeni, ugyanezt választaná.
– Nagyon sokat fejlődött a kórház. Amikor idejöttem, nem volt például CT, jóval kevesebb felszerelés, műszer volt a kórházban, úgyhogy tudom, honnan hova jutottunk az évtizedek alatt – fogalmaz llyés Gáborné, aki nemrégiben igénybe vette a 40 éves munkaviszony után járó nyugdíjat, de azt mondja, tavasztól visszajön dolgozni. – Nem olyan könnyű ebből kilépni. Már most visszahúz a szívem, mindig találok valami indokot, hogy bejöjjek a kollégákhoz – mondja nevetve.

40 éve az ápolói pályán - Szántai Péterné és Ilyés Gáborné (Fotó: Rajki Judit)
40 éve az ápolói pályán – Szántai Péterné és Ilyés Gáborné (Fotó: Rajki Judit)

A másik 40 éves jubileumi díjazott Szántai Péterné, aki a kezdetek óta a sebészeten dolgozik. Sok főnököt és kórházigazgatót megélt már, így elhisszük neki amikor azt mondja, a kórházi problémák nem innen, hanem magából a rendszerből erednek.
– Kevesen vagyunk, sokan mentek és mennek el innen is, nincs megtartó ereje az egészségügynek. Aki teheti, főleg a fiatalok és a középkorúak, elmennek külföldre. De mi, idősebbek maradunk – mondja, és összekacsint a mellette álló kollégával.

Ha ennyire nehéz a helyzet, akkor mégis mi az, ami pályán tartotta őket 40 éven keresztül – teszem fel a kérdést. A válasz gyorsan jön: a betegek iránti tisztelet.
– Amikor egy gyógyult ember megfogja a kezem, és könnyes szemmel azt mondja, köszönöm nővérke. Ezért. Ez az, amit nem lehet megfizetni, és amiért egy igazi ápoló tovább végzi a munkáját nap mint nap – zárja a beszélgetést Szántai Péterné egy könnycseppel a szeme sarkában.

Az elismertek névsora

25 éves jubileum

Lopusni Éva – Gyógyszertár
Vinczéné Farkas Mónika – Intenzív o.
Ravainé Pusztai Gabriella – Kardiológia
Bulla Jánosné – Neurológia
Krizsán Zoltánné – Neurológia
Boros Istvánné – Rendelőintézet
Kubas Eleonóra – Rendelőintézet
K.Tóthné Ujj Magdolna – Rendelőintézet
Horváth Istvánné – Sterilizáló
Rózsáné Bereczki Katalin – Számviteli o.
Radovicsné Sztvorecz Andrea – Szülészet – újszülött r.
Szemenyeiné Szederháti Kamilla – Szülészet – újszülött r.
Csányiné Baráth Julianna – Szülészet-nőgyógyászat
Óvári Judit – Védőnői szolgálat
Molnárné Virág Ágnes – Védőnői szolgálat
Fodor Irén – Véradó

30 éves jubileum

Sonkolyosné Herczeg Zsuzsanna – Gasztroenterológia
Komlósi Sándorné – Gyermekosztály
Baloghné Böte Tünde – Gyermekosztály
Rakonczainé Fekete Zita – Gyermekosztály
Tunyogi Zoltánné – Kardiológia
Mészár Sándorné – Rendelőintézet
Zsiga Andrea – Reumatológia
Kiss Istvánné – Szülészet-nőgyógyászat
Gémes Elvira – Traumatológia
Kálmán Antalné – Véradó

40 éves jubileum

Ilyés Gáborné – Sürgősségi betegellátó o.
Szántai Péterné – Sebészet

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.