- hirdetés -

Kilenc laptoppal gazdagodott a központi védőnői szolgálat eszközparkja. Az új munkaállomások egy új védőnői program használatára is lehetőséget nyújtanak.

Egy TÁMOP-os, kiemelt projektnek köszönhetően az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalnak lehetősége nyílt központosított közbeszerzés keretében 1715 mobil munkaállomás biztosítására a területi védőnői körzetekben. Ennek keretében Békés megyében 106 laptopot osztottak szét, az orosházi központi védőnői szolgálathoz kilenc jutott.

– Idén nyáron költözött a Táncsics utcáról a szakrendelőbe a központi védőnői szolgálat, a költözéssel mind szakmailag, mind a tárgyi feltételeket tekintve magasabb színvonalú ellátást tudnak nyújtani. A védőnői szolgálat így nemcsak infrastrukturálisan, de ezzel a fejlesztéssel informatikailag is jelentősen fejlődött – emelte ki dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója.

Az új laptopok egy új védőnői program használatára is lehetőséget adnak. Segítségével egy egységes rendszert tudnak használni a védőnők – erről már Rábainé Dani Anikó, körzeti védőnő tájékoztatott. A rendszer lényege, hogy akkor indul el, amikor a kismamát gondozásba veszik, és a gyermek iskolás koráig nyomon követhető minden, ami vele történik. Hatékonyabb a kapcsolattartás, hisz nemcsak védőnők, de gyerekorvosok, és más, családgondozással kapcsolatban álló intézmények is használják a rendszert.

Orosházán 10 védőnői körzet működik, a védőnők száma 13, ketten közülük ifjúsági védőnők, egy pedig kórházi. Egy átlagos napon (az orvosi tanácsadást is beleszámolva) hozzávetőleg mintegy 30-an fordulnak tanácsadásért, segítségért védőnőinkhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.