- hirdetés -

1988 óta ünnepeljük hazánkban november 27-én a Véradók Napját. Szerencsére sokan vannak, akik köszönetet sem várnak, és hívás nélkül is nyújtják karjukat, nem lehetünk elég hálásak nekik.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat ezekben a napokban ünnepségek keretében köszöni meg a sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek és a véradó-mozgalomban kiemelkedő emberek tevékenységét.

– Ha egy szóval szeretnénk leírni az ünnep üzenetét, akkor az emberség ünnepének nevezhetjük a Véradók Napját. Tisztelgünk azok előtt, akik hosszú idő óta személyes tettel bizonyítják az emberséget, az önzetlenséget. A véradók adománya, a szervezők munkája nagy értékű cselekedet, pótolhatatlan a betegek gyógyításában, az életek megmentésében – emelte ki Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének vezetője.

Hozzátette, a véradás önkéntes, önzetlen segítségnyújtás, amit nem lehet elégszer megköszönni, a véradók emberségéért, segítőkészségéért hálánkat kifejezni. Szerencsére sokan vannak, akik köszönetet sem várnak, hívás nélkül is nyújtják karjukat, mert elismerés nélkül is átérzik, hogy egész évben, és mindig szükség van rájuk. Tudják, hogy vért adni nem más, mint a pénzen nem megvehető élet adni, ezért nagyon fontos, hogy a donorok megmaradjanak, és a számuk fiatalokkal gyarapodjon.

Tóth Zoltánné elmondta, idén eddig az orosházi kistérségben 3018-an jelentkeztek véradásra, ebből 2019 voltak, akik először adtak vért.

Véradókra mindig nagy szükség van. Decemberben 1-jén, 3-án, 8-án és 10-én is várják mindazokat, akik segíteni szeretnének. A helyszín a Könd utcai véradó állomás, 8 órától 12 óráig lehet vért adni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.