- hirdetés -

Hazai környezetben szerezte meg a bajnoki címet az Orosházi Sakk Egyesület ifjúsági csapata november 21-én.

A Békés Megyei Sakkszövetség az Orosházi Sakk Egyesülettel karöltve rendezte meg a 2015. évi Békés megyei ifjúsági sakkcsapatbajnokságot. A versenyre csak két csapat nevezett, az Orosházi Sakk Egyesület mellett a békéscsabai Csaba-Honvéd egyesület. A rendezvényt a Petőfi Művelődési Központban rendezték.

A csapatokat 4 fő képviselte, a résztvevők csak 1997. január elseje után született gyermekek lehettek, továbbá a csapaton belül köteles volt mindkét csapat egy leány versenyzőt nevezni.

Az orosházi csapat mintegy 40 percnyi játék után magabiztosan nyert és megyei ifjúsági bajnoknak mondhatja magát.

Balról jobbra: Leszkó Bence, Tamási Zoltán,Kunos Zoltán és Kocmar Kitti, a győztes orosházi csapat tagjai (Fotó:egyesület)
Balról jobbra: Leszkó Bence, Tamási Zoltán,Kunos Zoltán és Kocmar Kitti, a győztes orosházi csapat tagjai (Fotó:egyesület)

Orosházi Sakk Egyesület – Csaba – Honvéd 3 – 1

Orosházi pontszerzők: Tamási Zoltán, Kunos Zoltán,Kocmar Kitti
A bajnok csapat tagjai: Leszkó Bence, Tamási Zoltán, Kunos Zoltán, Kocmar Kitti
Csapatvezető: Horváth Antal

Az érmeket és a megérdemelt csokoládét Petró József, a Békés Megyei Sakkszövetség elnöke adta át. Horváth Antal szervezőtől megtudtuk, hogy november 29-án, vasárnap NB II-es felnőtt csapatbajnoki mérkőzés lesz a Pacsirta utcai székházban, az OSE ellenfele a Kiskunfélegyháza-Csongrád csapata lesz. A csapatbajnoki mérkőzés kezdési ideje: 10 óra. A szervezők várják a sakk szerelmeseit, a belépés díjtalan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.