- hirdetés -

Tűzifával házalt az a három férfi, akik ellen vádemelést javasol a rendőrség. Csorváson csaptak be egy nőt, akitől egyikük fájdalomcsillapító gyógyszert is kért azért, hogy elterelje a figyelmét.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést egy arlói és két kazincbarcikai férfi ellen. A gyanúsítottak 2015. március 19-én 16 óra 30 perc körüli időben Csorváson megszólítottak egy nőt, aki szomszédasszonyát kísérte ki a kapuhoz és akác tűzifát ajánlottak neki. Az asszony bement megbeszélni a férjével, hogy vásároljanak-e és mire újra kiért az utcára, a ponyvás kisteherautó, amivel a fát szállították, már ott állt a házuk előtt. A nő 50 mázsa fa árát adta át az egyik férfinak, aki addig, amíg lerakták a tüzelőt, folyamatosan szóval tartotta őt. Először megkérte arra, hogy álljon fel a mérlegre, amivel mérnek, majd egy füzetet vett a kezébe és jegyzetelt. Azt is megkérdezte a nőtől, hogy van-e gyógyszere, mert fáj a feje.

Ami olcsónak tűnik, arról nemegyszer kiderült, hogy valójában drága
Ami olcsónak tűnik, arról nemegyszer kiderült, hogy valójában drága

A sértett kevesellte a lerakott fát, ezt szóvá is tette, de pontosan nem tudta követni, mi történt, mennyi fát mértek le és milyen hordót használtak. Az is feltűnt neki, hogy a férfiak először egy csomóra hordták a fát, majd elkezdték a rakás körül szétszórni a hasábokat, hogy többnek tűnjön a lerakott mennyiség.

A sértett elkérte annak a férfinak a telefonszámát, aki a pénzt átvette tőle és végig szóval tartotta, de a megadott számon másnap nem tudta elérni. A nő a kifizetett 50 mázsa helyett csupán 8 mázsa tüzelőt kapott, ezért bejelentést tett a rendőrségen.

A nyomozás adatai szerint három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei férfi csapta be, károsította meg a 62 éves csorvási nőt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 36 éves arlói D. J., az 56 éves kazincbarcikai P. B. és a 30 éves szintén kazincbarcikai Sz. I. ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozást a rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2015. november 19-én lezárta és az eljárás iratait a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal küldte el a Békéscsabai Járási Ügyészségre – olvasható a police.hu-n.

A történtek kapcsán a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten kér mindenkit, hogy lehetőleg telephellyel és hiteles mérleggel rendelkező cégtől vagy vállalkozástól vásároljon tüzelőt.

A kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat alaposan fontolják meg. Megrendeléskor előre egyeztessék a kiszállítás időpontját, és lehetőleg kérjék olyan családtag vagy szomszéd segítségét a lerakodáshoz, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában. Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet szerettek volna és a jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget. Csak a lepakolt fa árát fizessék ki. Ha lakóhelyükre rendelik a fát, idegeneket ne engedjenek be a házba. Mielőtt megérkeznek, készítsék elő a megbeszélt vételárat, ne a szállítók szeme láttára vegyék elő összes megtakarított pénzüket. Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak, a lehető legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.