- hirdetés -

Új épület, új betegirányítási rendszer – az Orosházi Kórházban jelentős változásokkal zárul az idei esztendő. Az újdonságokról hétfőn a szakma tájékozódhatott, jövő héten hivatalos átadó.

Felépült az új technológiai tömb, részben megújultak a betegellátás helyszínei, a külső telephelyeken végzett feladatok beköltöznek a kórház területére, megújul a betegirányítás és -ellátás rendszere – mindez 1 milliárd 760 ezer forintból, melynek 90%-a támogatási forrás.

– A fentiek mellett elmondhatjuk azt is, hogy kórházunkban jelentős informatikai fejlesztés történt,  melynek egyik jelentős eredménye hogy, hogy a háziorvosok online is beutalhatnak, kérhetnek időpontokat betegeiknek. A projekt keretében továbbá új műszereket vásároltunk, alternatív energiaforrásokban gondolkodtunk a fenntartási költségek csökkentése érdekében, és persze, akadálymentesítettünk – sorolta dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója.

Hogy milyen új eszközökkel végezheti a kórház a gyógyító munkát, hogyan alakítja át működését, a magasabb színvonalú és hatékonyabban munkavégzés érdekében, arról hétfőn tájékozódott a szakma. Többek között szakorvosok, védőnők, háziorvosok, házi gyermekorvosok, az OEP és az ÁNTSZ munkatársai vettek részt a szakmai egyeztetésen. A kórház azzal a céllal hívta meg az egészségügyben tevékenykedőket, hogy átadja az új információkat, hiszen ezzel biztosítható, hogy a jövőben is gördülékenyen, a betegek érdekeit szolgálva működhessenek együtt a szakemberek. A tájékoztatót követően az újonnan felépült központi tömbbel is megismerkedhettek az érdeklődők, így tudják, mi és hol található.

Jövő héten kedden a kórház életének egyik legjelentősebb beruházását hivatalosan is átadják, az ünnepi szalagvágást követően pedig pár héten belül hivatalosan is a betegek szolgálatába állítják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.