- hirdetés -

Mezőkovácsházán volt komoly tűz szombat kora este. Az egységek négy gáz-, egy oxigén- és egy acetilénpalackot is kihoztak az égő épületből, emiatt mintegy 60 embert telepítettek ki. Az orosházi tűzoltók is a helyszínen dolgoztak.

Nem unatkoztak az orosházi tűzoltók szombaton. A délutáni csorvási baleset után este Mezőkovácsházára riasztották őket segítségnyújtásra.

Kigyulladt és a tűzoltók megérkezésekor már teljes egészében égett egy lakóház melléképülete Mezőkovácsházán, a Deák Ferenc utcában. Az épület lángjainak elfojtásán a mezőkovácsházi, valamint az orosházi hivatásos tűzoltók dolgoztak, munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította a helyszínen. Az egységek négy gáz-, egy oxigén- és egy acetilénpalackot is kihoztak az égő épületből, mindkettőt folyamatosan hűtötték – írja a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja.

A helyszínre mesterlövész is elindult arra az esetre, ha az acetilénpalack hűtése sikertelen lenne, és ki kellene azt lőni. A tűzoltók 19 óra után körülhatárolták a lángokat, de biztonsági okokból a környező házakat nyolcvan méteres körzetben ideiglenesen kiürítették,  18 lakóházból mintegy 60 embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

Az eset lezárultával a biztonsági zónán kívülre kísért emberek visszatérhetnek otthonukba, így lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.