- hirdetés -

A kedden meggyilkolt asszony emlékére szólnak az alábbi, búcsúzó sorok az Orosházi Kórház ápolási igazgatójától.

Korábban írtunk a tragédiáról: kedden meggyilkoltak egy 48 éves nagymágocsi nőt. A gyilkossággal gyanúsított nagyszénási férfit szerdán elfogták a rendőrök. Az áldozat az Orosházi Kórház ápolónője volt, sokan ismerték, szerették, emlékére szerda este mécsest gyújtottak a gyászolók – rengeteg apró láng intett búcsút Juditnak a megyehatárban.

Az alábbi sorokkal kollégái nevében is búcsúzik Greksza Lászlóné, a kórház ápolási igazgatója.

Judit emlékére

Mécsesek, néma rokonok, barátok és munkatársak. Körülálltuk azt a helyet, ahol drága testedet megtalálták. Döbbent csendben emlékeztünk, sokáig senki nem mozdult.

NŐ volt, csupa nagybetűvel. Vidám, mosolygós, segítőkész. Szerette az életet, imádta a munkáját. Mindig alázattal törődött betegeivel.  Kedden este is hozzájuk igyekezett az éjszakai műszakba, de már nem ért oda. Értelmetlen és erőszakos halált halt egy olyan férfi keze által, akit valaha szeretett.

Sokáig együtt koptattuk az iskola padjait, én a katedrán, ő az iskolapadban. Felnőttként képezte magát és vasakarattal gyűrte le az akadályokat, fiatalokat megszégyenítő szorgalommal. A tanulás mellett gondoskodott családjáról, szüleiről és imádott betegeiről is. Nem gyűjtött vagyont, de gazdag volt: családja és környezete szeretetét élvezte.

Munkatársai tisztelték, mert vidám, viccelődő és nagyon megbízható volt. Amikor nem jelent meg a munkahelyén, azonnal tudták, hogy nagy baj lehet. Juditra nem jellemző, hogy szó nélkül eltűnik.

És most eltűnt, örökre. Fájdalmas múlt időben beszélni róla. A halál döbbenete megszokhatatlan még nekünk is, akik a kórházban naponta találkozunk az elmúlással.

Nélküled megint kevesebbek lettünk, már sosem lesz úgy, ahogy veled volt. Még sokáig emlékezünk csengő kacagásodra, a vidámságodra. Az egész életed bizonyosság volt arra, hogy érdemes embernek lenni.

A kórház kollektívája nevében búcsúzom tőled, lelked találjon nyugalmat, örök  pihenésed legyen csendes.

                                                                                                                                                Greksza Lászlóné ápolási igazgató

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.