- hirdetés -

A rendezvénytér színpadát már elbontották, kell a hely a karácsonyfának, az adventi vásárnak és a korcsolyapályának. November végén indul az adventi időszak – Orosháza már javában készül az ünnepi hetekre.

Kedden kezdte el az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. a korcsolyapálya építését, hamarosan érkeznek az oldalsó korlátelemek, és a szükséges fedés is – tudtuk meg Benkő Ferenc vezérigazgatótól.
– A pálya 210 m²-es lesz, a főtér rendezvényterén várja majd a jégre vágyókat. Ahogyan tavaly, úgy idén is ingyenes a pályahasználat, korcsolyát lehet majd bérelni, a korcsolyák élezéséért jelképes összeget szükséges fizetni. A pálya advent első vasárnapján, vagyis november 29-én nyit és egészen január 4-éig áll a korcsolyázók rendelkezésére – részletezte Benkő Ferenc.

Most épül, és november 29-én, advent első vasárnapjára biztosan elkészül a korcsolyapálya (Fotó: Rajki Judit)
Most épül, és november 29-én, advent első vasárnapjára biztosan elkészül a korcsolyapálya (Fotó: Rajki Judit)

Idén is lesz karácsonyi vásár, a városüzemeltetés hamarosan elkezdi a faházak felállítását, ahol majd kézműves termékeket kínálnak az árusok az adventezőknek. Idén több faházra lesz szükség, az előzetes jelzések szerint, nagyobb lesz a vásár. Már keresik a város karácsonyfáját, és fenyőgallyakat is gyűjtenek, amelyekből felépül majd az óriás adventi koszorú a városháza előtti részen.

Ahogyan az elmúlt években, úgy az idei ünnepi időszakban is közösen dolgoznak majd civil szervezetek, cégek és az önkormányzat azért, hogy tartalmas, gazdag programokat kínáljanak az adventezőknek és igazi ünnepi hangulatot varázsoljanak Orosháza főterére.

Az adventi készülődés állomásairól, közelgő programjairól folyamatosan hírt adunk az OrosCafén – készülődjetek ti is, november 29-e advent első vasárnapja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.