- hirdetés -

Nem csak a mindennapi munkában, hanem a képzésben is használják majd azokat a helyiségeket, amit ezekben a hetekben újítanak fel Bónumban.

A 19 településen zajló, közel 1 milliárd forintos belügyminisztériumi forrásból működő PILOT mintaprogramban Orosházán két brigád, 22 emberrel gazdálkodik. A program egyik orosházi helyszínén, Bónumban az épületek előtt állványok, létrák, festékes vödrök jelezik, hogy felújítás zajlik.

Az eredetileg sertések tenyésztésére kijelölt helyszín hamarosan új funkciót is kap.
– Orosháza 18,5 millió forint támogatást nyert a „Kitörési pont a háztáji gazdaságok irányába” programban felújításra. Ebből az összegből szociális helyiségeket, férfi és női öltözőket, zuhanyzókat alakítunk ki. Emellett gazdaságosan üzemeltethető szalmabálás kazánt vásároltunk és új radiátorok felszerelésével is korszerűsítjük a fűtést – mondta Fejes Róbertné, a PILOT konzorcium elnöke.

Bónumban felújították a lóboxokat, hamarosan érkeznek az állatok is  (Fotó: Rajki Judit)
Bónumban felújították a lóboxokat, hamarosan érkeznek az állatok is (Fotó: Rajki Judit)

A felújítások mellett 3 millió forint értékben padok, asztalok és olyan oktatáshoz szükséges eszközök beszerzését tervezik, amivel a PILOT program 19 településén dolgozó embereket tudják képezni.
– Szeretnénk, ha a programban részt vevő 500 ember folyamatosan tanulna az állattenyésztésről és a növénytermesztésről, hiszen így még jobb eredményeket érhetnek el – tette hozzá Fejes Róbertné.

A konzorcium elnöke hozzátette, olyan mintagazdaságot szeretnének létrehozni Bónumban, ahol többféle állat gondozásával ismerkedhetnek meg az odalátogató gyerekek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.