- hirdetés -

Könyvbemutatók, -kiárusítás, -mentés, nyomozás, nyereményjáték, véradás – utóbbi a hétköznapi hősök szellemisége jegyében. Mindez a 10. Országos Könyvtári Napok orosházi rendezvénysorozata keretében, amelyet a városi könyvtár szervez október 5-e és 11-e között.

Ami már volt: hétfőtől a művelődési központ teraszán megjelentek a könyvek, amelyeket kiárusítanak, valamint a zenei könyvtár is „utcára lépett”. Október 7-én Niedzielsky Katalin újságíró mutatta be Hallgatásért díszsírhely című könyvét, amely válogatás az újságíró legutóbbi években vezetett naplójából, személyes vallomás és publicisztikai gyűjtemény életpályájáról.

Vér a könyvtárban

Csütörtökön meglepődhetett a kevésbé tájékozott könyvtárlátogató, mert fehér köpenyesek lepték el a könyvtár legnagyobb termét: véradást tartottak. Harmincnál is többen választották ezt a napot arra, hogy életet mentsenek. Volt, aki a könyvtár által meghirdetett játékban akart részt venni, amellyel könyvet nyerhetett, más pusztán emberbaráti gesztusból.

A vér fontos szerepet töltött be - a könyvtárba gyűltek a véradók (Fotó: Takács Csaba)
A vér fontos szerepet töltött be – a könyvtárba gyűltek a véradók (Fotó: Takács Csaba)

– Egyrészt a központi programban ez a nap az egészségről szól, ezért szerveztük a véradást éppen mára – ad magyarázatot az apropóra Buzai Csaba igazgató. – Másrészt ezen a napon mutatta be Igazi hősök című könyvét nálunk Nyáry Krisztián. (Hamarosan interjút is közlünk az íróval. – a szerk.)

Pénteken délelőtt Molynyomozásra érkeznek a csapatok, este 6-tól Társas-Játék-Est kezdődik a gyermekkönyvtárban. Szombaton délután 3-ra az Aranyalma Klub várja az érdeklődőket, önismereti témával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.