- hirdetés -

A februári nyitás óta több mint 34 ezren keresték fel az orosházi kormányablakot. A cél, hogy az állampolgárok hatékonyan, egyetlen helyen intézhessék hivatalos ügyeiket.

Segítőkészek voltak, gyorsan végeztem – összegzett egy általunk megkérdezett ügyfél az orosházi kormányablakban szerda reggel, és a Facebook egy helyi csoportjában is hasonló bejegyzéseket találunk: készséges ügyintézők, gyors munka. Február 2-án nyitott az orosházi kormányablak a járási hivatal Szabadság téri épületének földszintjén, mellyel alapvető célkitűzés az egyablakos ügyintézés biztosítása.

Az elmúlt nyolc hónapban több mint 34 ezer állampolgár érkezett, ez hetente 1000-1200 ügyfelet jelent,

az okmányirodai ügyek mellett a legtöbben családtámogatással, ügyfélkapu regisztrációval, egészségbiztosítással kapcsolatosan keresték fel a 450 m²-es, akadálymentes kormányablakot.

Kiemelt figyelmet fordítanak a színvonalas ügyfélkiszolgálásra (Fotó: Rajki Judit)
Kiemelt figyelmet fordítanak a színvonalas ügyfélkiszolgálásra (Fotó: Rajki Judit)

– Fokozatosan bővül az intézhető ügyek köre: nyitásunk időpontjában kétszázat meghaladó volt, mára több mint négyszázra bővült. Lehetőség van már az egyes szociális ellátásokon túlmenően a családtámogatási, egészségbiztosítási, nyugdíj és fogyasztóvédelmi ügyeiket is a hét minden munkanapján itt indítani. Az ügyfélbarát közigazgatás feltételei adottak: tágas ügyféltérrel, gyermeksarokkal rendelkezünk, biztosítottak az időpontfoglalás lehetőségei. Kiemelt figyelmet fordítunk a szakmai munka minőségi javulására, az ügyintézés menetének egyszerűsítésére, gyorsítására – összegzett az Orosházi Járási Hivatalt vezető Lustyikné dr. Papp Anikó.

Minderről az ügyfelek véleményét is várják, lehetőség van egy anonim, egyoldalas elégedettségi kérdőív kitöltésére, értékelve az itt végzett munkát, és várják a javaslatokat is. A kormányablakokban intézhető ügyekkel kapcsolatosan a www.bekesijarasok.hu honlapon is folyamatosan tájékozódhatnak.

Heti 40 órában. A legtöbben a megszokott ügyfélfogadási időben érkeznek, azonban jó tudni, minden hétfőn 7-17 óráig, csütörtökönként pedig 8-18 óráig tartanak nyitva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.