- hirdetés -

Újdonságok, eredmények a közmunkaprogramok keretében megvalósultak terén. Harmadik alkalommal tartottak Közfoglalkoztatási Kiállítás Békéscsaba főterén. Szeptember 17-én a megye kilenc járásának 59 települése között Orosháza is bemutatkozott. A kiállítóstandok adtak ízelítőt azon értékekből, amelyeket ezek a programok jelentenek.

A megyei kormányhivatal által szervezett rendezvény napján mezőgazdasági, ipari, kézműipari, és kézműves termékek széles palettája mutatta azokat az értékeket, amelyek a közmunkaprogramok keretében jöttek létre. A megyében idén 70 önkormányzat működtet valamilyen Startmunka mintaprogramot, amellyel több mint 9 ezer ember megélhetését biztosítják.

Orosháza idén először nemcsak a START munkaprogrammal, hanem a PILOT programmal is részt vett a kiállításon. Két brigádban ez 22 ember megélhetését jelenti: sárgadinnyét és karalábét termesztenek és sertéstenyésztéssel is foglalkoznak. Jövőre bővítenének, ha lehet.

A város több mint 400 embert vont be idén a közmunka programba, 514 millió forint feletti összeggel. Az önkormányzat működtetését segítő programon kívül mezőgazdasági, belvíz, illegális hulladék és közút témában szerveztek közmunkát, valamint a helyi sajátosság cím alatt Gyopáros szépítését is megvalósítják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.