- hirdetés -

Ez volt az egyik orosházi tűzoltó első mondata, amikor beesett a célba a TFA-n. A Legerősebb Tűzoltók Versenyén forgattunk, megmutatjuk, milyen volt az embertelenül nehéz pálya, és hogyan küzdöttek meg a hőséggel tűzoltóink.

Tegnap már közöltünk néhány nagyképet arról, milyen is teljesíteni a nyolc elemből álló akadálypályát. Most viszont jöjjön a részletes beszámoló az év legkeményebb tűzoltó versenyéről, amit immár másodjára rendezhetett Orosháza.

Augusztus 29-én reggel a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának térzenéje indította a rendezvényt. A főtéri színpad előtt felsorakozott a közel 120 versenyző a megnyitóra, ahol a verseny védnöke, dr. Dancsó József köszöntötte a résztvevőket.
– Megnyugtató dolog azt látni, hogy az ország valamennyi megyéjében ilyen tettre kész tűzoltók szolgálnak, hiszen önök nyújtják az ország lakosságának azt a bizalmat, amit joggal vár el mindenki. A mai versenyen be tudják bizonyítani, hogy erre a bizalomra méltóak és be tudják bizonyítani, hogy hivatásuknak tekintik ezt a nagyon szép szakmát – fogalmazott a Magyar Államkincstár elnöke.

Tóth Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató megköszönte a szervezők és a támogatók segítségét, valamint köszönetet mondott Orosháza városának, hogy másodjára is helyet adott a versenynek. Ezután színpadra szólította az orosházi és tótkomlósi tűzoltókat, akik néhány napja megnyerték az országos szakmai versenyt.

A 120 résztvevő között három orosházi is volt. Azt, hogy mit értek el, ezen a videón mutatjuk meg.

httpvh://youtu.be/q3Gxj4oDBhk

De nem csak verseny volt, családi programokat is szervezett a katasztrófavédelem. Az országos és a megyei tűzmegelőzési bizottság jóvoltából volt füstsátor, tálcatűz-oltás, vetítés, kiállítás, emellett különféle szakmai bemutatókat és kiállításokat is meg lehetett nézni.

Az este programja volt az eredményhirdetés, ahol beszédében Dávid Zoltán polgármester kiemelte, a tűzoltók minden nap őrködnek a biztonságunk felett.
– Önök elsők között segítenek, oda mennek, ahonnan mások menekülnek, akár az életüket kockáztatva. Nem lehet ezt elégszer megköszönni.  Büszke vagyok arra, hogy Orosháza adhatott otthont ennek a remek rendezvénynek, és gratulálok minden versenyzőnek, külön kiemelve a három orosházi tűzoltót – fogalmazott.

A részletes eredménylistát ide kattintva lehet letölteni.

A 2015-ös TFA-t a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az „Őrizd a lángot” Alapítvány és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezte. Az Orosházi Média Kft médiatámogatója volt az eseménynek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.