- hirdetés -

A rendőrséggel egyeztet a város az új térfigyelőkamerák helyéről.

Mint ismert, Orosháza önkormányzata 34 millió 500 ezer forintot nyert azon a belügyminisztériumi pályázaton, amelynek célja a települések közbiztonságának javítása.

– Az elmúlt évben ismét javult Orosháza és térsége közbiztonsági mutatói, ez főként a hatékony rendvédelmi munkának köszönhetően. Ugyanakkor sohasem lehetünk teljesen elégedettek, és fontos, hogy éljünk az adódó lehetőségekkel és további lépéseket tegyünk az itt élők biztonságérzetének javítása érdekében, illetve elriasszuk a bűnelkövetőeket – mondta el Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

Orosházán 19 kamerát helyez ki a város, hogy őrködjön annak biztonsága felett. Hogy a rendszer valóban hatékonyan segíthessen a bűnmegelőzésben és a felderítésben, az önkormányzat az Orosházi Rendőrkapitányság segítségét kérte. A rendőrség szakértő szemmel javasolt helyszíneket az önkormányzatnak.

Orosháza mellett több kistérségi település is nyert forrást térfigyelőkamerákra – hosszabb távú cél, hogy a települések kiépített kamerarendszereit a jövőben összekössék. Ezzel annak a kormányzati célnak a megvalósulását segítenék, hogy ellenőrzött legyen a határmenti térségben a tranzitforgalom.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.