- hirdetés -

Kedden becsengetnek, az orosházi oktatási intézmények környékén is megnő a forgalom. Hosszú volt a szünidő, újra „bele kell rázódni” a közlekedési szabályokba is. Ehhez kértünk iránymutatást az orosházi kapitányság munkatársától. Megtudtuk, a Vörösmarty utcában két új táblára is figyelni kell.

Iskolakezdéskor az átlagosnál is nagyobb veszélyek leselkednek a gyerekekre a közlekedésben – újra felkerül az iskolatáska, újra útnak indulnak a diákok, az iskolák, óvodák környékén pedig, főként a reggeli órákban, jelentős forgalomnövekedést tapasztalhatunk. A gyerekek (és valamennyi közlekedő) biztonsága érdekében kell a fokozott figyelem – ezt emeli ki a rendőrség.

– Lehetőség szerint mindenki időben induljon útnak, a türelmetlenség, sietség soha nem hoz jót. A szülők ismételjék át a gyermekekkel a közlekedés alapszabályait, a kerékpárokat pedig ellenőrizzék, csak műszakilag kifogástalan kétkerekűvel induljanak el. Hívjuk fel figyelmüket, hogy kereszteződésekben, gyalogátkelőhelyeken kiemelt körültekintés szükséges – hangsúlyozza Kis Rozália rendőrfőhadnagy.

A Vörösmarty utcában két új közlekedési táblát is kihelyeztek (Fotó: Rajki Judit)
A Vörösmarty utcában két új közlekedési táblát is kihelyeztek (Fotó: Rajki Judit)

Az iskola kapujában az autóból kiugrik a gyermek – Orosházán is gyakori látvány, ami komoly balesetveszélyt rejt. Kis Rozália kiemelte: városunkban valamennyi intézmény környékén van parkoló, kérik a szülőket, itt álljanak meg a gépkocsikkal, elkerülve a torlódásokat, türelmetlenséget, veszélyforrást.

– A Vörösmarty utcában különösen fontos a figyelem, hiszen a nyár folyamán két táblát is kihelyeztek, egy „Várakozni tilos”, illetve egy „Megállni tilos” táblát. A szülők figyelmét is felhívjuk, ha behajtanak az utcába, figyeljenek az új forgalmi helyzetre – hangsúlyozza Kis Rozália.

A rendőrség összesítése szerint megyénkben július 31-ig 345 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, 39-el több, mint az előző év azonos időszakában, és több gyermek sérült meg utasként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.