- hirdetés -

Versenyek, ajándékok, sok nevetés – romanapot tartott gyerekeknek a Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

Már a reggeli órákban sokan érkeztek a Szentetornyán tartott rendezvény helyszínére augusztus 15-én. A résztvevők száma aztán a nap folyamán csak egyre nőtt. A szervező, Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) mindent megtett azért, hogy a gyerekek kikapcsolódhassanak, és örömmel teli legyen ez a szombati nap. A gyerekek főzőversenyre is benevezhettek, a kis szakácsok keze alatt sorra készültek a finom ételek, a felnőttek most csak a kukta szerepét vállalhatták.

Rajzversenyen készültek az alkotások - mindenki kapott érte ajándékot (Fotó: RNÖ)
Rajzversenyen készültek az alkotások – mindenki kapott érte ajándékot (Fotó: RNÖ)

Rajzversenyt is hirdettek, két korosztályban: óvodások és iskolások, Mi leszek, ha nagy leszek? témakörben készültek a szebbnél szebb alkotások. Az ügyességi játékokban is megmutathatták képességeiket a gyerekek, és mint ahogy egyik verseny során sem, itt sem tért haza senki üres kézzel, az RNÖ minden résztvevőt apró ajándékkal jutalmazott. A nap folytatásaként elfogyasztották a gyerekek az általuk készített ételt, közben Simondán János cigány dalokat énekelt, majd táncházzal folytatódott, és zárult a rendezvény.

– Örülünk, hogy sok gyermek eljött és aktívan részt vettek a versenyeken. Jó volt látni a gyerekek arcán a mosolyt, bízunk benne jól érezték magukat. Mindenképpen hagyományt szeretnénk teremteni e rendezvényből – tájékoztatott a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Simondán Gusztáv.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.