- hirdetés -

Augusztus végén többnapos sakkversenynek ad otthont Orosháza – a szervezők előzetes információi szerint az idei megmérettetésen is meglesz a félszázas létszám, és a résztvevők között lesznek nemzetközi címviselők is.

Augusztus 27-e és 30-a között rendezik meg a XXVI. id. Bacsur Imre Emlékversenyt – Békés megye egyéni bajnokságát. A már hagyományos megmérettetésnek ezúttal az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ebédlője ad otthont. A szervezők célja: megemlékezni a verseny névadójáról, a megyebajnoki cím és helyezések eldöntése, értékszám szerzés, módosítás biztosítása, valamint a sakk játék népszerűsítése és a sportbaráti kapcsolatok ápolása.

A lebonyolítás: 7 forduló, svájci rendszerben, játékidő: 2 x 90 perc + lépésenként 30 mp bónuszidővel. Játszmajegyzés a játszma végéig (minden lépés) kötelező. Bármely játékosnak lehetősége van fél pontos erőnyerés kérésére egyszer, az 1-3. fordulók folyamán.

Augusztus 27-én, 14 órakor lesz a megnyitó, majd az első forduló. 28-án, 29-én és 30-án is 8.30-tól zajlanak a küzdelmek. A nevezési határidő: augusztus 25. Nevezési cím: mzalai@citromail.hu.

További részletek a sakkversenyről az Orosházi Sakk Egyesület oldalán, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.