- hirdetés -

Rekordokat döntő kánikulai napokat élünk meg, sajnos többször balesettel, tragédiával kísérve. A rendőrség fokozott figyelmet és körültekintést kér minden közlekedőtől.

Két személyautó és egy kerékpárral közlekedő nő ütközött össze Orosházán, a Középlaki és a Középdűlő utcák kereszteződésében augusztus 7-én 12 óra 40 perc körüli időben. A baleset során az 50 éves orosházi kerékpáros nő a helyszínen életét vesztette.

A halálos balesetek is mindig figyelmeztetnek: óvatosabban az utakon, hiszen néhány másodperc alatt megvan a tragédia. Városunkban idén sajnos már nem először.

Erre hívja fel a figyelmet az Orosházi Rendőrkapitányság is. Kis Rozália rendőr főhadnagy az OrosCafénak elmondta, a már hetek óta jellemző hőség mindenkit megvisel, ami a közlekedést is kockázatosabbá teszi.

– A 40 fok körüli hőségben tompul a figyelem, fáradtabbak, türelmetlenebbek vagyunk, ami akár végezetes is lehet. Kérjük a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel legyenek. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni, fogyasszanak több folyadékot. Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési és oldaltávolságot. Különösen figyeljenek a gépkocsivezetők a gyalogosokra, kerékpárosokra – emeli ki az orosházi kapitányság munkatársa.

Fokozott figyelemmel közlekedjünk az átkelőknél is (Fotó: Rajki Judit)
Fokozott figyelemmel közlekedjünk az átkelőknél is (Fotó: Rajki Judit)

A hatóságok ismét felhívják a figyelmet, hogy a gépjárművekkel lehetőség szerint árnyékos helyen parkoljanak. Gyermeket még rövid időre se hagyjanak a lezárt autóban, mivel a gyorsan emelkedő belső hőmérséklet életveszélyes lehet. Ugyanezt a tanácsot érdemes megfogadni a gépjárműben szállított háziállatok esetében is, mivel a nagy meleg rájuk nézve is veszélyes lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.