- hirdetés -

Az ételosztás mellett adományhely és civil szervezetek is helyet kapnak a Képessy utcai épületben.

Legutóbbi soros ülésén a képviselő-testület jóváhagyta, hogy a Képessy utca 3. szám alatti, önkormányzati tulajdonú ingatlant használatra megkapja az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület. (A Szőlő városrészben található épület, ami korábban könyvtári kirendeltség, raktár, illetve a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola kihelyezett tagozata volt 2013-ban került át az államtól ingyenesen az önkormányzat tulajdonába – a szerk.)

– Nagy örömmel fogadtuk a testület döntését, 15 éves karitatív tevékenységünk elismerése ez – emelte ki Ilyés Gábor, az egyesület elnöke. A tervek szerint az épületben több civil szervezet is helyet kap. Számukra az irodahasználat mellett az informatikai hátteret is biztosítják. Felnőtt-, és ifjúsági adományhelyet alakítanak ki, és a továbbiakban ételosztást már csak két helyen tartanak – itt és a piactéren.

– Megszűnnek a vándor ételosztások, a két helyszín kiszolgálja a belvárosban és a Szőlő városrészben lakó, nehéz helyzetben lévő embereket. A téli időszakban szeretnénk, hogy az emberek meleg helyen, kulturált környezetben fogyaszthassák majd el azt az ételt, amit tőlünk kapnak – erre megfelelő a Képessy utcai épület – emelte ki Ilyés Gábor, aki azt is elmondta, olyan rendezvényeket is tartanak majd, ami összekovácsolja az embereket – így igazi közösségi térré válhat a hely. A takarítás és kisebb felújítása után, augusztus közepétől lakják be fokozatosan az épületet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.