- hirdetés -

Szeptember végére elkészül a 47-es számú főút Békés és Csongrád megyei szakasza – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közösségi oldalán.

Összesen 61 kilométeren végeznek burkolat megerősítést és szélesítést a 47-es számú főúton. A Békés megyei és a Csongrád megyei szakaszokon párhuzamos kerékpárúttal is bővül az útpálya – már építik a kerékpárút pályaszerkezeti rétegeit. Csorvás átkelési szakaszán a középszigetek és parkolók burkolatát is átépítik. A kivitelezés alatt lévő szakaszon útszűkület, sebességkorlátozás, jelzőlámpás és jelzőőrös forgalomirányítás van érvényben.

Csorvás és Orosháza között a kettős kanyarban kedden megszűnt a jelzőlámpás forgalomirányítás, már a korrigált íven közlekednek a járművek. Békéscsaba felé még a régi íven halad a forgalom, és jelzőlámpás forgalomirányítással is számolnia kell a közlekedőknek.

A munkálatok várhatóan határidőre, szeptember végére elkészülnek Békéscsaba és Orosháza, valamint Orosháza és Hódmezővásárhely között. Az Algyő és Szeged közötti beruházás a tervek szerint november közepére valósul meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.