- hirdetés -

Visító malacok és mosolygó emberek. Ez a kép fogadott minket kedden délben, amikor megérkezett a 110 kismalac.

A két héttel ezelőtti gépátadás után újabb állomásához érkezett a “Kitörési pont a háztáji gazdaságok irányába” elnevezésű PILOT program. Az állattenyésztési részen is befejeződött a közbeszerzés, és aláírták a szerződést. Ebben többek között az is szerepel, hogy Orosházán és Dombegyházán összesen 330 db sertést nevelnek fel a brigádok.

Ebből az Orosházára szánt 110 kismalac július 14-én délben meg is érkezett a bónumi telepre.
– Orosházán két brigád kapta meg az állatokat. Az emberek nagyon örültek, várták már az állatok érkezését. Az ólak kitakarítva, felújítva várták a malacokat, a szükséges mennyiségű táp is megérkezett, így minden elő volt készítve. A tervek szerint szeptember végén értékesítjük a sertéseket, utána jön a következő állomány – mondta a helyszínen Fejes Róbertné, a konzorcium vezetője.

Két brigád foglalkozik a malacok nevelésével (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Két brigád foglalkozik a malacok nevelésével (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kiemelte, láthatóan jól halad a program, rövid idő elteltével is látszanak az eredmények, ami megerősíti azt, hogy jó döntés volt valamennyi partner bevonása a konzorciumba.

Megtudtuk, a program növénytermesztési részében a sárgadinnye betakarítása ezen a héten befejeződik, és néhány nappal később már érkeznek is az újabb dinnye palánták a Mogyoró utcai fóliákba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.