- hirdetés -

A teljes megpályázott összeget megkapta az orosházi önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma döntése értelmébe. A 9,1 millió forint állami forrás mellé 1,166 millió forintot tett az önkormányzat – az összeg 443 gyerek ebédét fedezi a nyár folyamán.

A nyári szünetben is naponta, ingyenesen jussanak főtt ételhez a rászoruló gyerekek – ezt a célt kitűzve adta be pályázatát a város még májusban. Az önkormányzat vállalta, hogy 53 munkanapon keresztül napi egyszeri meleg étkeztetést biztosít a rászoruló gyermekeknek. Dávid Zoltán polgármester kiemelte, a lehetőséggel élni kell, hogy a lehető legtöbb nehéz helyzetben lévő család gyermekének jusson étel.

A nyári étkeztetés kedden elindult, augusztus 28-ig tart a családokat segítő program  (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A nyári étkeztetés kedden elindult, augusztus 28-ig tart a családokat segítő program (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A célra az állam 9 millió 165 ezer vissza nem térítendő támogatást biztosított, az önkormányzat pedig 1 millió 166 ezer forintot tett mellé saját erőként. Ebből az összegből 443 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő orosházi gyerek ehet a nyár folyamán egészséges, friss alapanyagokból készített meleg ebédet, ingyen – tudtuk meg Kovács Györgytől, az igazgatási iroda vezetőjétől.

Az étkeztetéssel járó adminisztrációt, a jelentkezést, a szülők tájékoztatását a Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat vállalta magára, az ebédet pedig a Diákélelmezés biztosítja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.