- hirdetés -

Ingyenes legyen-e az adóhatósági igazolás? Kelljen-e fizetni az ellopott igazolványok pótlásáért vagy a felsőoktatási felvételi eljárásért? Ez csak három lehetőség azok közül, amik díjmentesek lehetnek a hivatalokban. Erről mi döntünk!

Közigazgatási rezsicsökkentés. Így hirdette meg a Kormány azt az új akciót, amiben 10 milliárd forint összegű költségcsökkentést kíván elérni az állampolgárok és a vállalkozások javára. A cél, hogy a hatósági eljárások során fizetett költségek csökkenjenek.

Azt, hogy melyik ügytípus legyen ingyenes, mi, állampolgárok javasolhatjuk egy kérdőíven.
– A konzultációban részt vevők számos hatósági eljárással kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díj és illeték megszüntetését javasolhatják. Az állampolgárok és a vállalkozások számára külön kérdőív készült, melyek kitöltése önkéntes és anonim – mondta Lustyikné Dr. Papp Anikó, az Orosházi Járási Hivatal vezetője.

Elkészültek az igazolványok, aminek pótlása a jövőben akár ingyenes is lehet. (Fotó: Rajki Judit)
Elkészültek az igazolványok, aminek pótlása a jövőben akár ingyenes is lehet. (Fotó: Rajki Judit)

– A két kérdőíven 9-9 hatósági eljárás díjának vagy illetékének csökkentésére, megszüntetésére tehet javaslatot a kitöltő, valamint lehetősége van további 1-1 díj vagy illeték csökkentését, megszüntetését ajánlani – tette hozzá a hivatalvezető.

A 9 javaslat közül legfeljebb négyet lehet megjelölni, illetve további 1 javaslatot lehet tenni írásban. 

A kérdőív akkor érvényes, ha az állampolgár négy, vagy annál kevesebb javaslatot jelöl meg.

A kérdőívek kitöltésére augusztus 6-ig van lehetőség interneten ide kattintva, vagy papír alapon a kormányhivatalok és a járási hivatalok ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeiben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.