- hirdetés -

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének véradási akciójának lebonyolításában segítettek a Budapest Bank orosházi fiókjának munkatársai.

A Budapest Bank másfél évtizede rendezi meg évente kétszer – tavasszal és ősszel – a Törődés Napja önkéntes akciósorozatát. A több mint tíz éves múltra visszatekintő megmozduláson országszerte 28 helyszínen, köztük Orosházán önkénteskedtek a pénzintézet munkatársai csütörtökön. Az akciók rendszerint a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák.

A programsorozat részeként a pénzintézet orosházi fiókjának munkatársai ezúttal a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradási akció lebonyolításában nyújtott segítséget.

– Napjainkban különösen nagy energiát igényel a véradás fontosságának tudatosítása a fiatalokban. A toborzásban nagy segítséget nyújtottak a Budapest Bank munkatársai, az első véradókat pedig a pénzintézetnek köszönhetően apró ajándékokkal, utalványok kiosztásával tudtuk ösztönözni a részvételre. Önkéntes munkájuk jó példával szolgálhat minden vállalat számára – mondta Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének megyei igazgatója.

Fekécs Levente a pénzintézet orosházi fiókvezetője elmondta, komoly múlttal rendelkezik  a Törődés Napja, a bank évek óta együttműködik a helyi Vöröskereszttel, ezért esett idén a véradás lebonyolításában való részvételre a választásuk, ezen belül is az új donorok megnyerése, hisz véradókra mindig szükség van. Valamint a donormegbecsüléshez járult hozzá a bank 100 ezer forinttal. – Kollégáimmal rendszeresen részt veszünk a Törődés Napja akciókon. Bízunk benne, hogy a mai nappal is hozzájárulunk ahhoz, hogy egyre több fiatal járjon el rendszeresen vért adni – emelte ki Fekécs Levente.

A pénzintézet munkatársai már reggel a piacon kezdtek, hogy fiatalokkal beszélgetve megnyerjék őket a véradásra – sokak közülük vállalták is, hogy segítenek. A véradók szervezése egyébként már május elseje óta tart, felkeresték a középiskolákat és szórólapokat osztogattak, mely tulajdonképpen e nemes kezdeményezést népszerűsítette. Összegezve, sikeres volt a nap sokan gondolták úgy, hogy a karjukat nyújtják véradáshoz.

A bank helyi munkatársai a korábbi években e nap keretében jártak például már kórházban és ott festettek, a Máltai játszótéren munkájuk által megszépültek a padok és játszótéri játékok, illetve hátrányos gyerekek gyermeknapi rendezvényéhez járultak hozzá, és tették emlékezetessé a számukra legfontosabb napot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.