- hirdetés -

Hivatás és szakmaiság – mindkettőben élen jártak az orosházi aneszteziológiai szakasszisztensek. Ezüstérmesek lettek a területi versenyen.

Idén is meghirdette területi versenyét a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), Hivatás és szakmaiság címmel. A megyeszékhelyen a közelmúltban tartott versenyen a korábbi évekhez hasonlóan idén is a legjobbak között voltak az Orosházi Kórház dolgozói.

A versenyt egyébként harmadik éve rendezik meg. 2013-ban az Orosházi Libák csapata győzött, tavaly két csapat indult, az Orosházi Libák az ötödik helyet szerezték meg, míg a Szundik csapata második lett.

Idén egy csapatnak, a Kék angyaloknak szurkolhattunk, Király Istvánné és Patakiné Márkus Ágnes aneszteziológiai szakasszisztensek rutinosként vetették bele magukat a versenybe, hiszen ők tavaly már helyt álltak ezen a megmérettetésen. Újonc társaikkal, Hevesi Ágnes és Szenteczki Henrietta intenzív terápiás nővérekkel igazán jó csapatot alkottak. Az eredmény: második helyezés.

B-j:  Szenteczki Henrietta intenzív terápiás nővér, Patakiné Márkus Ágnes és Király Istvánné aneszteziológiai szakasszisztensek, Hevesi Ágnes intenzív terápiás nővér.
B-j: Szenteczki Henrietta intenzív terápiás nővér, Patakiné Márkus Ágnes és Király Istvánné aneszteziológiai szakasszisztensek, Hevesi Ágnes intenzív terápiás nővér a verseny után, boldogan

– A versenyen alapápolási és szakápolási feladatokat, újraélesztés gyakorlati bemutatását, írásbeli szöveges feladatokat és más érdekes anatómiai és élettani, valamint műszerismerettel kapcsolatos feladatokat kellett megoldani. Természetesen időre –  tudtuk meg Patakiné Márkus Ágnestől. – A tavalyi tapasztalatok után elmondható, hogy az idei megmérettetés sokkal nehezebb volt. Külön figyelmet szentelt a zsűri a beteggel való kommunikációnak, ebben csapatunk versenyen kívül külön dicséretet is kapott. Nagyon jól teljesítettünk az alapszintű újraélesztés bemutatása során is.

A versenyző csapatok Gyuláról, Békéscsabáról és Orosházáról érkeztek, hat csapat mérte össze tudását. Az Orosházi Kórház főigazgatója, dr. Duray Gergő kiemelte, a szakmai kihívás vállalásával a szakdolgozók nem csupán rátermettségüket, hanem elkötelezettségüket is bizonyítják. A kórházi gárda pedig felkészült, hiszen évről évre megmutatják tehetségüket és tudásukat.

A versenyre bemutatkozó anyagot kellett készíteni, íme a Kék angyaloké:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.